Rondreis IJsland: budget trip naar het rijk der gletsjers

IJsland is een van Europa’s meest verrassende bestemmingen en met prachtige natuurverschijnselen als watervallen, geisers en gletsjers zullen grote natuurliefhebbers hier zeker aan hun trekken komen. En een extra groot voordeel aan dit adembenemende land is dat het zeer geschikt is om een budget trip naartoe te maken.

Geen enkele bestemming is gratis, en ook in IJsland zul je wel kosten maken, maar met een klein budget kun je hier toch de tijd van je leven hebben. Hier lees je waarom IJsland zo’n perfecte locatie is en vind je de beste tips voor een budget trip naar dit mooie land.

Goedkope vliegtickets

IJsland leent zich uitstekend voor een budget reis. Natuurlijk zul je een vliegticket moeten boeken, een accommodatie moeten boeken en een auto moeten huren voor je rondreis, maar daar krijg je een hoop voordeel voor terug.

Vliegtickets zijn in het hoogseizoen het meest prijzig. Maar omdat IJslands grootste publiekstrekker de natuur is, kun je hier in het laagseizoen ook heel goed heen. Dan zijn de vliegtickets ook goedkoper. Vergelijk ook altijd het aanbod van verschillende vliegmaatschappijen voor de meest voordelige optie.

Overnachting en onderweg

Ook met het boeken van een hostel of pension kun je goedkoper uit zijn. Neem wel je eigen beddengoed mee om extra kosten te voorkomen.

Als je echt wilt besparen op de overnachting kun je ook gaan kamperen. Dit is in IJsland toegestaan en je kunt dus je eigen kampeerspullen meenemen naar een camping, waar je zo’n €10 per nacht betaald. Als je tijdens je rondreis wilt bezuinigen op het huren van een auto kun je gemakkelijk gaan carpoolen.

In IJsland is dit heel veilig en de meeste auto’s rijden over de golden circle, dé toeristische route langs de grootste bezienswaardigheden.

Voordelig Reykjavik

De meeste grote bezienswaardigheden kun je gratis bekijken. Thingvellir, een van de nationale parken op de golden circle, is gratis toegankelijk en ook de watervallen kun je kosteloos bekijken op ieder moment van de dag.

In Reykjavik kun je ook een dagje vertoeven, want in de hoofdstad hoef je ook niet veel geld kwijt te zijn aan tours en bezienswaardigheden. Zo heb je dagelijks een gratis tour langs bekende bezienswaardigheden van de stad met een gids en is elke woensdag het National Museum of Iceland gratis toegankelijk. Daarnaast kun je ook naar het Einar Jónsson Art Museum bekijken zonder entree te betalen. Op deze manier leer je het land goed kennen met een klein budget.