Onvergetelijk: een bezoek aan Blue Lagoon IJsland

Het helderblauwe water, de omgeving van lavavelden en het heerlijk warme bad: The Blue Lagoon is al jaren een van dé hotspots in IJsland.

Je kunt een prachtige dag beleven in dit geothermische bad dat in de buurt ligt van Reykjavik, de hoofdstad van IJsland. Je kunt hier de hele dag vertoeven, maar vooral ’s avonds is het rustiger en zul je echt de relaxte sfeer proeven. Je mag hier gratis een lekker masker gebruiken, wat de spa-ervaring helemaal compleet zal maken. Op deze ontspannen dag heb je ook de mogelijkheid om hier te lunchen en dineren.

In The Blue Lagoon

Wanneer je een bezoek brengt aan The Blue Lagoon kun je kiezen tussen verschillende arrangementen. Met het Comfort-arrangement heb je toegang tot het bad, mag je gratis gebruik maken van het moddermasker en krijg je een handdoek en een drankje.

Dit krijg je ook bij het Premium-arrangement, maar daar zijn nog wat extra’s aan verbonden. Zo krijg je nog een Algenmasker, slippers, badjas, een tafeltje bij het Lava-restaurant en een sprankelend glaasje wijn bij het restaurant.

Het derde arrangement is de Retreat Spa. Hiermee heb je niet alleen toegang tot het bad, maar ook tot een verborgen spa, een stoomgrot, een relaxruimte, luxe massages en speciale verzorging.

Vanaf de stad naar de spa

The Blue Lagoon ligt iets meer dan 45 kilometer bij hoofdstad Reykjavik vandaan en vanaf het vliegveld is het 23 kilometer rijden. Vanaf het vliegveld en de stad gaan er handige bussen waarmee je direct naar de lagoon wordt gebracht. Het wordt aangeraden om van te voren toegangsbewijzen te boeken, aangezien het vooral in het hoogseizoen ontzettend druk kan zijn.

Door de populariteit liggen de prijzen ook aan de hoge kant.
Entree voor het gewone arrangement is €56, voor de Premium-toegang betaal je €80 en als je de Retreat Spa kiest ben je €286 kwijt. Toch is het een onvergetelijke en zeer ontspannende ervaring.

Over het geothermische bad

Veel mensen denken dat het bad een natuurverschijnsel is, dit is niet het geval. The Blue Lagoon is een kunstmatig meer, aangelegd door de IJslanders zelf. De spa wordt gevuld met bronwater dat op wel 2000 meter diepte uit diepe gaten komt.

Het geothermische bad heeft een oppervlakte van zo’n 6000 vierkante meter en bevat 6 miljoen liter water. Het water kan je haar wel flink uitdrogen, dus het handig om je haar van te voren in te smeren met conditioner.