De mooiste IJsland bezienswaardigheden

IJsland staat vooral bekend om zijn schitterende natuur. Watervallen, gletsjers en zwarte zandstranden: deze IJsland bezienswaardigheden staan bovenaan het lijstje van iedere natuurliefhebber.

Wist je dat je ook in IJsland terecht kunt om het natuurfenomeen noorderlicht te spotten? Van oktober tot maart heb je de beste kans, maar ook in september en april kun je het nog waarnemen.

Maar IJsland heeft nog veel meer te bieden. Welke hotspots mag je niet missen en welke van de tientallen watervallen mag niet op je lijstje ontbreken? Hier vind je de mooiste bezienswaardigheden die IJsland te bieden heeft.

Blue Lagoon

Met stipt de bekendste en meest populaire hotspot van IJsland is The Blue Lagoon. Deze bijzondere laguna is een aangelegde spa in het zuidwesten van IJsland en heeft een watertemperatuur tussen de 37 en 40 graden. Buiten het heerlijk verwarmde water is het uitzicht vanaf het water schitterend. Bij een bezoek aan The Blue Lagoon kun je niet alleen ontspannen in het water, maar ook genieten van massages en lekkere skincare producten aanschaffen.

Deze verwarmde spa ligt op ongeveer 45 kilometer vanaf hoofdstad Reykjavik en is met een bustransfer die regelmatig rijdt goed te bereiken.

Hotspots in Reykjavik

Hoewel de meeste IJsland bezienswaardigheden zich buiten de stad bevinden, kun je in Reykjavik ook heel goed een dag vertoeven. De stad heeft enkele trekpleisters die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken.

In Reykjavik staat de Hallgrimskirkja, de grootste kerk van de stad en het grootste gebouw van IJsland. Voor een klein bedrag wordt je met de lift naar boven gebracht en heb je een prachtig uitzicht over het kleurrijke Reykjavik. In de stad zelf kun je heerlijk eten en in de verschillende musea kom je alles te weten over de rijke en interessante geschiedenis van IJsland.

Watervallen en geisers

Wie aan IJsland denkt, denkt aan watervallen, geisers en gletsjers. De grootste en meest populaire watervallen die het land kent zijn Gullfoss en Seljalandafoss. Beide watervallen bevinden zich in het zuiden, maar ook het midden en noorden van het land kennen prachtige watervallen, zoals de Godafoss.

In het Vatnajökull National Park vind je niet alleen de gelijknamige gletsjer, maar ook andere prachtige natuurverschijnselen zoals vulkanen en ruige rivieren. Een andere bezienswaardigheid die je niet mag missen zijn de geisers in de Haukadalur-vallei. De geiser Strokkur spuit om de paar minuten water tot wel twintig meter omhoog.